Best Kept Secret Festival

June 12-13-14, 2020

Sustainability

Wij zijn erg blij met het bosrijke terrein van Beekse Bergen en houden deze mooie omgeving dan ook graag in stand. Dit betekent dat we veel aandacht besteden aan een duurzame festivalproductie. Ieder jaar proberen we onszelf weer een stapje te verbeteren.

Zo gebruiken we sinds 2013 een statiegeldsysteem voor drinkbekers. Alle biertjes en frisdranken worden geschonken in harde bekers die je weer kan inleveren als je het volgende rondje haalt. Hiermee besparen we ruim 3 ton aan plastic (zwerf)afval. Het overige afval bieden we gescheiden aan bij de afvalverwerker. We hebben nauw overleg met onze cateraars om restvoorraden voedsel tot een minimum te beperken. Datgene wat toch overblijft, bieden we aan, aan de lokale voedselbank.

Een deel van onze podia en backstage productie draait op vaste spanning. Dit zorgt ervoor dat we minder generatoren nodig hebben en hiermee besparen we duizenden liters aan diesel. Voor onze terreinverlichting zijn we bijna volledig overgestapt op led verlichting. Zelfs onze 4,5 kilometer aan priklicht
is van led en is 70% zuiniger in gebruik.