Algemeen

Best Kept Secret is hét festival om drie dagen lang de beste acts live te zien. Op 10, 11 en 12 juni 2022 vindt de volgende editie van het festival plaats op Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Op Best Kept Secret zie je de artiesten die je niet mag missen in een unieke, intieme sfeer en bij voorkeur voor een groter publiek dan ze normaal gesproken gewend zijn. Van indierock tot elektronica en van hiphop tot garagerock: als wij het tof vinden, staat het op Best Kept Secret.

We proberen het festivalterrein zo mooi mogelijk te maken, door maximaal gebruik te maken van het natuurrijke terrein dat de Beekse Bergen ons biedt. Zo is Best Kept Secret’s main stage een openluchtpodium op het strand. De overige podia zijn verstopt tussen de bomen van het aangrenzende bos.

Kamperen op Best Kept Secret doe je op onze natuurcamping of in één van de vele bungalows en blokhutten op het bungalowpark. Naast een diverse muziekprogrammering proberen we je ieder jaar opnieuw een zo uitgebreid en uitgebalanceerd aanbod aan bijzonder (veelal duurzaam) eten en drinken aan te bieden.

Jij en je vrienden bepalen de rest. Geniet samen met ons van drie dagen toffe muziek en spannende artiesten.

Best Kept Secret keert terug in 2022 op 10, 11 en 12 juni! Meer details over line-up, tickets, accommodaties etc. volgt later.

Er is geen minimumleeftijd voor het bezoeken van Best Kept Secret, maar we hebben geen speciale voorzieningen voor kinderen. We hanteren daarom een adviesleeftijd van 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar, zorg dan voor begeleiding door een meerderjarige. Voor jongeren geldt de normale toegangsprijs; we hebben geen kinderkaartjes.

Dat zeggen we niet.. Maar de meeste kans maak je, door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Je hebt dan altijd de nieuwe namen en festivalupdates als eerste in je mailbox of telefoon. Daarnaast kun je ons ook volgen via FacebookInstagram en Twitter.

We zijn erg dankbaar dat we gebruik kunnen maken van het bosrijke terrein van Beekse Bergen en houden deze mooie omgeving dan ook graag in stand. Zo gebruiken we een statiegeldsysteem voor drinkbekers. Alle biertjes en frisdranken worden geschonken in harde bekers die je weer kan inleveren als je het volgende rondje haalt. Hiermee besparen we ruim 3 ton aan plastic (zwerf)afval. Het overige afval bieden we gescheiden aan, aan de afvalverwerker. We hebben nauw overleg met onze cateraars om restvoorraden voedsel tot een minimum te beperken. Datgene wat toch overblijft, bieden we aan aan de lokale voedselbank.

Een deel van onze podia en backstage productie draait inmiddels op vaste spanning. Dit zorgt voor een lager gebruik van generatoren en daarmee besparen we duizenden liters aan diesel.

Ieder jaar proberen we onszelf weer een stapje te verbeteren. We hopen dan ook dat jullie met net zoveel respect met het terrein omgaan als wij.

Als je medicijnen nodig hebt en dit mee het festivalterrein op moet nemen, dan heb je een doktersverklaring nodig. Neem deze als geprint exemplaar mee naar Best Kept Secret. Dan weten onze beveiligers waarom die pillen in je zak zitten. Heb je andere medische vereisten of vragen? Mail dan naar toegankelijkheid@bestkeptsecret.nl en we helpen je graag verder.

Onze hoofdprogrammeur Roel Coppen stelt de line-up samen. Hij struint het hele jaar door alle clubs, festivals, platenzaken en muziekblogs af om ons en jullie ieder jaar weer te verrassen met de beste artiesten in hun eigen genre.

Robert Adriaansen van Loudmouth is al sinds de eerste editie verantwoordelijk voor de huisstijl van Best Kept Secret. Van poster of polsbandje tot parkeersticker: Robert heeft alles ontworpen.

Alle omwonenden van Best Kept Secret ontvangen per post gedetailleerde informatie over Best Kept Secret 2022. Om geluidsoverlast te beperken worden diverse maatregelen getroffen. Wij houden ons hierbij te allen tijde aan de normen zoals deze zijn vastgesteld in de door de gemeente afgegeven evenementenvergunning. Om dit te controleren worden er onafhankelijke geluidsmetingen door een daartoe gecertificeerd en gespecialiseerd bedrijf op diverse punten op het festivalterrein én in de omgeving uitgevoerd. Daarnaast investeren we jaarlijks in nieuwe, verbeterde geluidstechniek om waar mogelijk de spreiding van geluid nog verder terug te dringen.

Wij streven ernaar met deze maatregelen om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, maar door wisselende windrichting en weersomstandigheden is vooraf niet precies vast te stellen of en waar eventuele geluidsoverlast zal ontstaan. Wij proberen uw vragen en klachten zo snel en goed mogelijk te registreren en hopen daarnaast op enig begrip. Mocht u toch last ondervinden, zijn wij bereikbaar via 085-2100120.

Heb je nog andere vragen? Stuur ons dan een mail via omwonenden@bestkeptsecret.nl.

Als Best Kept Secret willen we zo bewust mogelijk omgaan met plastic. Dit doen we door gebruik van single-use plastics zo veel mogelijk te reduceren en alternatieven aan te dragen. Zo gebruiken we op Best Kept Secret sinds de eerste editie in 2013 een statiegeldsysteem voor drinkbekers. Alle biertjes en frisdranken worden geschonken in harde bekers die je weer kan inleveren als je het volgende rondje haalt. Dit scheelt tienduizenden plastic wegwerpbekers per editie. Het overige afval bieden we gescheiden aan bij de afvalverwerker zodat dit zoveel mogelijk gerecycled kan worden. Daarnaast is Best Kept Secret al enkele jaren een cashless festival, wat betekent dat je overal gemakkelijk met je pinpas betaalt en er geen plastic festivalmunten gedrukt hoeven worden.

De publieks- en backstage cateraars op het festival gebruiken in 2020 geen plastic disposables. In plaats van single-use plastics werken we met alternatieven als karton en echt servies. We willen stimuleren dat zowel de crew als het publiek op onze evenementen minder plastic, zoals wegwerpflesjes, gebruikt. Een van de maatregelen is het aansluiten van extra drinkwaterpunten, zodat bezoekers en crew hun eigen hervulbare fles kunnen meenemen en hervullen.

Best Kept Secret vindt plaats in een prachtig natuurrijk gebied. Dat heeft grote voordelen voor de sfeer van het festival en de camping, maar er zijn ook een paar nadelen: zo kunnen er bijvoorbeeld muggen, muizen, mieren, wespen- en processierupsnesten voorkomen op het terrein. De aanwezigheid van deze beestjes laat zich niet altijd even goed voorspellen en is soms ook afhankelijk van specifieke weersomstandigheden. Bestrijding van dit ongedierte is een prioriteit voor ons en we doen ons uiterste best om eventuele overlast van ongedierte tot een minimum te beperken: terreinbeheerder Beekse Bergen doet gedurende het hele jaar en dus ook tijdens het festival uitgebreide controles op ongedierte en neemt waar mogelijk maatregelen om de aanwezigheid terug te dringen. Eventuele meldingen van ongedierte kun je doen bij de infobalies op het festivalterrein en de camping, of bij de receptie van het bungalowpark. Zij contacten direct de terreinbeheerders die daarop actie zullen ondernemen. Gebeten of gestoken? Ga dan voor de zekerheid altijd even langs onze EHBO-post, of contact je huisarts.

 

Vanzelfsprekend! We doen ons best om het natuurlijke terrein voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar en toegankelijk te maken, maar kunnen helaas niet garanderen dat elk stukje van het bosrijke terrein eenvoudig bereikt kan worden door mensen met een beperking of in een rolstoel. Mail ons even op info@bestkeptsecret.nl, dan zorgen we voor je speciale accreditatie en instructies.

Bij aankomst
Zit je in een rolstoel of ben je slecht ter been en kom je met de auto? Geef dit aan bij onze verkeersbegeleiders op de parkeerterreinen. Er zijn parkeerplaatsen nabij de ingang beschikbaar voor bestuurders die beschikken over een gehandicaptenparkeerkaart.

Zicht op het podium
Bij onze twee grootste podia (ONE en TWO) plaatsen we rolstoelplatformen die uitsluitend bedoeld zijn voor mensen in een rolstoel.

Paden
Dwars over het festivalterrein loopt een brede verharde weg die goed te gebruiken is voor bezoekers in een rolstoel. Ook het merendeel van de campingterreinen is goed bereikbaar via een verharde weg. Maar, Beekse Bergen is een natuurrijke omgeving, en dat betekent dat er ook paden naar podia lopen via zand en bos.

Zitten
Het is niet mogelijk om opklapbare stoeltjes of krukjes het festivalterrein te nemen. In elke hoek van het festivalterrein vind je voldoende zitgelegenheid waar je even kunt rusten en relaxen.

Toiletten
In de buurt van de EHBO-post is een speciaal toilet voor bezoekers met een beperking geplaatst.

Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken tijdens Best Kept Secret? Zonder onze vrijwilligers zijn we nergens! We maken gebruik van een vaste poule vrijwilligers en zijn meestal al ruim voor het festival voorzien. Wil jij op de reservelijst? Stuur dan een mailtje naar volunteers@bestkeptsecret.nl.

WAT ZEG JE?! Just kidding, sure thing! We willen dat jullie samen met ons nog heel erg lang kunnen blijven genieten van (live) muziek!

We werken op Best Kept Secret met de beste mogelijke geluid- en meetsystemen en houden ons aan de wettelijk voorgeschreven geluidsnormen. Desondanks raden we je aan om altijd gehoorbescherming te dragen wanneer je in de buurt bent van één van de podia op het terrein. Bij muziek boven de 87dB is het slim om oordoppen met een speciaal muziekfilter te gebruiken. Zo hoor je de muziek nog altijd super goed, kun je nog steeds praten met de mensen om je heen én bescherm je je gehoor. Op ILoveMyEars.nl vind je een aantal nuttige tips hoe je je oren zo goed mogelijk beschermt en bij de infobalie op het terrein en op de campings zijn oordoppen verkrijgbaar. Goedkopere basic plugs zijn ook bij alle barren verkrijgbaar.

De organisatie van BKS, Friendly Fire, maakt beeld- en/of geluidsopnames tijdens Best Kept Secret. Dit is voor gebruik op de website of op social media, zoals Facebook, Instagram, Twitter of Youtube. Daarnaast maken ook mediapartners opnames, voor gebruik op hun mediakanalen, waaronder mogelijk radio en/of televisie. Opnamen die zijn gemaakt in het kader van cameratoezicht kan Friendly Fire gebruiken voor veiligheidsdoeleinden. Meer informatie vind je in het Privacy Statement van Best Kept Secret.

Wordt jouw vraag op onze website niet beantwoord? Neem contact met ons op via Facebook Twitter of Instagram.