Toegankelijkheid

Vanzelfsprekend! We doen ons best om het natuurlijke terrein voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar en toegankelijk te maken, maar kunnen helaas niet garanderen dat elk stukje van het bosrijke terrein eenvoudig bereikt kan worden door mensen met een beperking of in een rolstoel. Mail ons even op toegankelijkheid@bestkeptsecret.nl, dan zorgen we voor je speciale accreditatie en instructies. Let op: er zijn voor Best Kept Secret geen speciale tickets voor bezoekers met een beperking verkrijgbaar. Er worden ook geen kortingen gegeven aan bezoekers met een beperking of aan de begeleider. Iedereen betaalt dezelfde prijs.

Dwars over het festivalterrein loopt een brede verharde weg die goed te gebruiken is voor bezoekers in een rolstoel. Ook het merendeel van de campingterreinen is goed bereikbaar via een verharde weg. Maar, Beekse Bergen is een natuurrijke omgeving, en dat betekent dat er ook paden naar podia lopen via zand en bos.

Het is niet mogelijk om opklapbare stoeltjes of krukjes het festivalterrein te nemen. In elke hoek van het festivalterrein vind je voldoende zitgelegenheid waar je even kunt rusten en relaxen. Scootmobielen worden niet toegelaten op het festivalterrein vanwege de veiligheid.

Twijfel je over de toegankelijkheid in jouw specifieke omstandigheden? Mail ons vooraf via toegankelijkheid@bestkeptsecret.nl, dan kunnen we je van advies voorzien.

Route
Stel je navigatie in op Tilburgseweg 41, Hilvarenbeek en schakel je navigatie uit zodra je de gele verkeersborden van Best Kept Secret ziet. Volg de borden met het rolstoelicoon. Let op: heb je een accommodatie geboekt op het vakantiepark of Safari Resort van Beekse Bergen? Dan moet je een andere route volgen naar de accommodatie. Alle informatie over vervoer is hier te vinden.

Parking
Zit je in een rolstoel, of ben je slecht ter been en kom je met de auto? Mail deze informatie, met hoeveel auto’s je komt én je kenteken naar toegankelijkheid@bestkeptsecret.nl. We zullen dan ons best doen een parkeerplek voor je te regelen dichterbij de ingang. Je polsbandje voor Best Kept Secret krijg je ook aldaar. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanvragen. Ook vanaf de miva-parking is het nog wel een stuk (ongeveer 1 kilometer) lopen naar het festivalterrein, maar je omzeilt op deze manier de drukte. Bovendien is het pad geasfalteerd en goed begaanbaar. Let op: de miva-parking is niet te bereiken zonder het vooraf doorgeven van je kenteken aan toegankelijkheid@bestkeptsecret.nl.

Ja, het is mogelijk om op de reguliere camping te verblijven. In de vaste badhuizen zijn faciliteiten voor bezoekers met een beperking. Let er wel op dat de camping een natuurlijk gebied is en daardoor niet overal even goed bereikbaar.

Beekse Bergen biedt verschillende vaste accommodaties aan die geschikt zijn voor bezoekers met een beperking via deze link. Neem contact op via 088-9000360; Beekse Bergen kan je vertellen welke accommodaties rolstoelvriendelijk zijn.

In de buurt van de EHBO-post, en bij de toilettengroep tussen podia ONE en TWO, zijn speciale toiletten voor bezoekers met een beperking geplaatst.

Bij onze twee grootste podia (ONE en TWO) plaatsen we rolstoelplatformen die uitsluitend bedoeld zijn voor mensen in een rolstoel. Per mindervalide mag één begeleider mee op het rolstoelplatform; dit hoeft vanzelfsprekend niet de hele tijd dezelfde persoon te zijn. Het platform is vanzelfsprekend in eerste instantie bedoeld voor mensen met een beperking. Mocht het te druk worden op het platform, dan kan een medewerker van het festival vragen aan de begeleiders om het platform te verlaten.

Het is in principe (wettelijk) toegestaan om een assistentiehond mee te nemen op het festivalterrein, maar we willen benadrukken dat het festival vanwege drukte, harde muziek en felle lichteffecten geen diervriendelijke omgeving is voor de hond. Dit is in lijn met het advies van KNGF Geleidehonden. ‘We zijn geen voorstander van het meenemen van assistentiehonden naar festivals, popconcerten en andere plekken met mensenmassa’s en veel lawaai. De hond kan door de drukte en de herrie zijn werk niet goed doen en verliest hier zijn begeleidende functie.’