15 February2024

Omwonenden

Vrijdag 7 juni t/m zondag 9 juni 2024 vindt Best Kept Secret Festival 2024 plaats op het evenemententerrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Op deze webpagina vindt u alle relevante informatie voor u als omwonende.

Algemene informatie

 • Festivaldata: vrijdag 7 juni t/m zondag 9 juni
 • Bezoekersaantal: 25.500
 • Op- en afbouwperiode: woensdag 29 mei t/m donderdag 13 juni

In totaal zullen dit jaar bijna 70 artiesten op meerdere podia optreden. Een groot deel van de bezoekers zal het gehele weekend op de camping en het vakantiepark verblijven.

Het festival hanteert dezelfde openings- en sluitingstijden als voorgaande edities. De camping gaat vrijdag 7 juni om 10:00 open en sluit maandagochtend 10 juni om 12:00. Op vrijdag- en zaterdagavond stopt de muziek op het terrein om uiterlijk 04:00 ’s nachts (waarbij na 01:30 een verlaagd geluidsvolume van toepassing is). Op zondagavond stopt de muziek om 00:30 ‘s nachts.

TIJDEN INFORMATIE

 • Openingstijden parkeren: vrijdag 07 juni, 09.00 uur tot maandag 10 juni 13.00 uur
 • Openingstijden camping: vrijdag 07 juni 10.00 uur tot maandag 10 juni 12.00 uur


Openingstijden festivalterrein

 • Vrijdag 07 juni 14.00 tot 04.00 uur
 • Zaterdag 08 juni 11.00 tot 04.00 uur
 • Zondag 09 juni 11.00 tot 00.30 uur


Soundchecks

 • Op donderdag 6 juni zal tussen 15.00 en 21.00 uur het inregelen van het geluidssysteem plaatsvinden
 • Op vrijdag 7 juni zal er tussen 09.00 en 14.00 uur mogelijk een soundcheck plaatsvinden
 • Op zaterdag 8 en zondag 9 juni zal er tussen 09.00 en 11.00 uur mogelijk een soundcheck plaatsvinden

VERKEER EN BEREIKBAARHEID

We nemen een set aan maatregelen om de bereikbaarheid van het gebied rondom het festival zo goed als mogelijk te houden. Festivalbezoekers worden aangemoedigd om zo min mogelijk met de auto te komen en gebruik te maken van pendelbussen vanaf het station of carpooling. We zetten verkeersregelaars in om al het verkeer goed te kunnen begeleiden.

VERKEERSMAATREGELEN EN TIJDELIJKE AFSLUITINGEN

Ondanks bovengenoemde maatregelen is extra verkeersdrukte en filevorming rondom het festival niet helemaal te voorkomen. We adviseren omwonenden om - indien mogelijk - de directe omgeving van het festival op vrijdag (tussen 10.00 - 18.00 uur) en maandagochtend (tussen 09.00 en 13.00 uur) met de auto te mijden.

De volgende wegen zullen, zoals in voorgaande jaren, van vrijdag 7 juni tot maandag 10 juni tijdelijk gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer:

 • Gehele Westrik (bewoners en bewoners van de jaarcamping Beekse Bergen uitgezonderd)
 • Gedeelte Klein Westerwijksestraat (bewoners uitgezonderd)
 • Gedeelte Groot Westerwijksestraat (bewoners uitgezonderd)

Voorafgaand aan het festival wordt dit aangekondigd met gele borden langs de weg.


Omwonendensticker

Om het voor u en de verkeersregelaars makkelijker te maken, is er een omwonendensticker voor achter uw voorruit van uw auto gemaakt. Deze sticker is alleen nodig als u aan één van de straten of dichtbij één van de straten woont die afgesloten zijn. Zo kunt u aantonen dat u geen verdwaalde bezoeker bent, maar bestemmingsverkeer. Bent u een bewoner uit de voor het reguliere verkeer afgesloten gebieden, dan ontvangt u deze stickers twee weken voor de start van Best Kept Secret. Deze stickers worden per post verstuurd door Beekse Bergen. Heeft u vragen over deze sticker? Neem dan contact op met Beekse Bergen via [email protected].


Verwacht u bezoek?

Woont u in de omgeving van het festival en heeft u tijdens het festival een zakelijk evenement, plechtige gelegenheid, verjaardag, enzovoorts, waarvoor u bezoekers bij uw adres per auto verwacht? Geef dit dan op tijd aan ons door via [email protected]. We kijken dan graag hoe we onze verkeersregelaars hierover zo goed als mogelijk instructies kunnen geven.

VRIJKAARTEN VOOR OMWONENDEN

Mensen die dichtbij wonen, krijgen een uitnodiging per post van de organisatie om gratis kaarten aan te vragen. Als u geen uitnodiging heeft gekregen, komt u niet in aanmerking voor de gratis kaarten. Best Kept Secret heeft samen met Beekse Bergen en de festivals Awakenings en Decibel Outdoor vastgesteld wie in aanmerking komt voor deze gratis kaarten.

KLACHTEN

Een muziekfestival als Best Kept Secret maakt geluid dat mogelijk hinder kan veroorzaken voor de buurt. We houden ons altijd aan de geluidsnormen die zijn vastgesteld in de vergunning die we van de gemeente Hilvarenbeek hebben gekregen. Tijdens het festival voeren we geluidsmetingen uit, zowel op het terrein als erbuiten, met de hulp van een erkend en gespecialiseerd bedrijf. We doen ons best om de overlast voor de buurtbewoners zo veel mogelijk te beperken, maar vanwege verschillende factoren zoals wind en weer is het moeilijk om precies te voorspellen waar geluidshinder kan optreden.

Als u tijdens het festival vragen heeft of klachten wilt melden, kunt u bellen naar 085 – 2100 120. We zullen proberen uw vragen en klachten zo snel en goed mogelijk op te lossen en hopen op uw begrip.

DUURZAAMHEID

Als organisatie van Best Kept Secret hechten we veel waarde aan duurzaamheid. We begrijpen dat festivals een impact kunnen hebben op het milieu en de omgeving, en daarom nemen we verschillende maatregelen om deze impact te verminderen.

Eén van onze langlopende initiatieven is ons bekerretoursysteem, waarmee we al vele jaren proberen om plastic afval te verminderen. Ook hebben we strikte regels voor al onze foodtrucks en cateringpartners, die verplicht zijn om te werken met biologisch afbreekbare en recyclebare materialen. Verder scheiden we ons afval zo veel mogelijk.

We begrijpen ook dat het gebruik van aggregaten een impact kan hebben op het geluid en de luchtkwaliteit in de omgeving. Daarom proberen we het aantal aggregaten te verminderen en waar mogelijk te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven, zoals accu's.

Om ervoor te zorgen dat Best Kept Secret geen blijvende schade toebrengt aan de natuur en ecosystemen in de omgeving, laten we ook verschillende onderzoeken uitvoeren door onafhankelijke en gecertificeerde bureaus. Op deze manier streven we ernaar om het festival op een zo duurzaam mogelijke manier te organiseren.

WIST U DAT?

 • 30% van onze Nederlandse bezoekers uit Brabant komt, waarvan 10% uit de directe omgeving
 • Wij meer kaarten verkopen in Tilburg dan in Amsterdam
 • Wij in totaal ruim 8.000 overnachtingen boeken bij lokale hotels, vakantieparken en B&B’s
 • Wij voor het overgrote deel werken met leveranciers en crew uit de regio
 • Wij voor de crew die helpen op de podia samenwerken met poppodia uit de regio (013, Mezz Breda, Effenaar, Gebouw-T, Poppodium Willem Twee en De Pul)

CONTACT MET DE ORGANISATIE

Meer informatie en nieuws over Best Kept Secret 2024 kunt u vinden op onze social media of website.

Mocht u aanvullende vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de organisatie door te mailen naar [email protected].